Съвети за перфектно бръснене на мъжкото лице

 09/01/2023 2m, 27s

Бръсненето на лицето е обред за много мъже по света, особено като се има предвид факта, че за мнозина това е ежедневие! Голяма част от мъжкото население обаче се сблъсква с проблеми по време и след бръснене, в резултат на което кожата на лицето на мъжа страда.

В следващата статия сме събрали основни и полезни съвети за удобно мъжко бръснене на лицето, без проблеми.

 

Съвети за добро бръснене

Съвет 1

Овлажняване: Първо овлажнете, за да сведете до минимум порязванията и раздразненията при бръснене. Препоръчва се бръснене веднага след душ или дори под душа. Овлажняването омекотява косъма, което позволява на бръснача да се плъзга по-лесно. Освен това използването на скраб за лице помага за премахване на мазнини, мръсотия и мъртва кожа, подготвяйки кожата ви за удобно бръснене.

 

💡 Идеалното време за бръснене е сутрин, след душ и преди закуска, тъй като по време на сутрешния душ топлината на водата е отворила порите.

 

Съвет 2

Нанесете крем за бръснене: Нанесете гел или пяна за бръснене и ги разнесете навсякъде, за да овлажните космите по лицето, да подобрите плъзгането на бръснача и да предпазите от потенциално раздразнение.

 

💡Всяка сутрин използвайте крем за бръснене + дневен крем, обогатен с овлажняващи агенти, за да намалите това неприятно усещане.

 

Съвет 3

Проверете за тъпи остриета: Проверете лентите за смазване. Ако изглеждат избледнели или износени, или ако ножчетата са тъпи при бръснене, касетата трябва да се смени.

 

Съвет 4

Бръснете се с леки, нежни движения: Опитайте се да използвате леки, нежни движения, като оставите бръснача си да свърши работата сама.

 

Съвет 5

Изплаквайте остриетата си редовно: Изплаквайте остриетата си често. Трябва да запомните, че не трябва да бръснете лицето си без крем за бръснене или да не бръснете прекалено много същата област, тъй като това може да причини дразнене.

 

💡Изхвърлянето на самобръсначката ви в мивката може сериозно да повреди прецизно изработените части на вашата самобръсначка.

 

Съвет 6

Бръснене към и срещу зърното: Експертният съвет е да се бръснете както към, така и срещу зърното, тъй като космите по лицето растат в много посоки и следователно идеалът е да се бръснете по различен начин, в зависимост от точката. Като цяло, бръснете се в посоката, която ви е най-удобно.

 

💡Достатъчното опъване на кожата улеснява плъзгането на острието и намалява риска от порязвания и наранявания.

 

Съвет 7

Използвайте тример: Мъжките тримери са навлезли завинаги в уравнението на бръсненето на мъжете и са предпочитани за трудни зони на лицето. Такива точки са бакенбардите (как да ги определим подробно) и точката под носа.

Съвет 8

Нанесете овлажнител или афтършейв: След бръснене изплакнете лицето си обилно с хладка вода и го подсушете. Втрийте овлажняващ лосион или афтършейв след бръснене, за да помогнете на кожата си да се почувства мека и удобна.

 

💡Ако имате силна чувствителност в кожата на лицето си, предпочитайте след бръснене без алкохол, за чувствителна кожа.

 

 

Намерете най-добрите продукти за бръснене за мъже в любимата си онлайн аптека!

Препоръчани статии