Какъв слънцезащитен крем използваме за защита на татуировката?

 23/08/2023 3m, 13s

Татуировката върху тялото е нещо специално за всеки човек, който преминава през процеса на правене на татуировка. Както може би знаете, татуировката трябва да бъде направена през зимните месеци, когато слънцето до голяма степен отсъства. Въпреки това има доста хора, които избират да си направят татуировки през летните месеци. В това, разбира се, няма нищо лошо, но се изискват още повече грижи, за да се поддържа дизайнът и да се предпазва кожата.

Както е добре известно, татуировките са отворени рани и се нуждаят от специални грижи, за да се избегнат инфекции. Както отбелязва всеки татуист, през първите няколко седмици след направата на татуировка са необходими грижи с кремове за татуировки и, разбира се, слънцезащитни продукти за татуировки, които трябва да се използват през цялата година.

 

Защо трябва да защитаваме “свежа” татуировка?

Кожната бариера е нарушена след татуировката, така че тя не може да бъде защитена от увреждане от слънцето, което може да доведе до много проблеми.

Освен това татуировката избледнява с течение на времето чрез редовното метаболитно прочистване на организма, но разрушаването на UV лъчите на слънцето ще доведе до още по-голямо избледняване на дизайна.

Поради тази причина е необходим период на въздържание от слънце за период от около 4 седмици, за да се даде възможност за пълно излющване на татуировката.

Обърнете внимание, че слънцезащитният крем не трябва да се нанася върху “прясна” татуировка, тъй като потенциално може да предизвика алергична реакция или дразнене.

Как слънцезащитният крем помага на татуировката?

Както знаем, слънцето може да ускори процеса на стареене доста бързо, като същевременно кара татуировките да избледняват. Слънцезащитният крем е най-добрият съюзник, за да избегнете това. Освен това нанасянето на слънцезащитен крем върху напълно заздравяла кожа също ще помогне да се запази мастилото жизнено!

Не забравяйте обаче най-важното: слънцезащитните продукти осигуряват хидратация, а татуировката се нуждае от много хидратация.

 

Кой слънцезащитен крем за татуировки да изберете?

Преди да си купите слънцезащитен продукт за защита на татуировката си, е добре да се поинтересувате и да потърсите подходящите продукти, които да отговарят на нуждите ви:

  1. Слънцезащитен крем с висок SPF: когато си правите нова татуировка, слънцезащитен крем с SPF 50 би бил добра идея, тъй като раната в областта на кожата е скорошна и следователно чувствителността е по-голяма. За татуировки, които са били върху тялото дълго време, слънцезащитен продукт с SPF 30+ е също толкова идеален. В допълнение към SPF трябва да нанесете и подходящо количество слънцезащитен продукт върху зоната, където се намира татуировката.
  2. Минерални и химически видове слънцезащитни продукти: изберете вида слънцезащитен продукт, който ще носите ежедневно. Най-разпространените слънцезащитни продукти за татуировки са тези с минерални филтри. Тези слънцезащитни продукти действат като естествена бариера срещу увреждането на кожата от слънцето. Химическите, от друга страна, могат да абсорбират и абсорбират ултравиолетовите лъчи поради състава си, което потенциално може да раздразни татуираната кожа.
  3. Погледнете съставките: при “прясна” татуировка изберете слънцезащитен продукт без аромат, за да избегнете дразнене или възпаление. Също така слънцезащитен продукт с леки овлажняващи агенти, като хиалуронова киселина и сквалан, допринасят за доброто здраве на кожата ви.

 

Най-добрите слънцезащитни продукти за татуировки

По-долу представяме най-добрите слънцезащитни продукти за защита на татуировките от вредните слънчеви лъчи.

Bepanthol Tattoo Sun Protect Cream Spf50, 50ml
Bepanthol Tattoo Sun Protect Cream Spf50, 50ml

Специалната формула на слънцезащитния крем за татуировки Bepanthol® с SPF 50+ предлага многократна защита за татуировките, за да запази цветовете живи, а кожата – хидратирана! Специфичният слънцезащитен крем на Bepanthol предлага защита от UVA и UVB лъчите. Освен това има изключително водоустойчива формула и овлажнява – регенерира кожата чрез своя пантенол.

 

Ducray Melascreen Photo-Aging Creme Global Hand Care Spf50, 50ml
Ducray Melascreen Photo-Aging Creme Global Hand Care Spf50, 50ml

Кремът за ръце Ducray Melascreen Photo-Aging Hand Cream с богата и незалепваща текстура е идеалното решение за грижа за ръцете срещу кафяви петна, със стягащо действие и SPF50+, който коригира, защитава и подхранва кожата благодарение на формулата си 2 в 1. Тя избледнява кафявите петна, а кожата възвръща своята еластичност и стегнатост.

Препоръчани статии