Суха кожа на лицето: причини и най-добрите продукти за лечение

 26/09/2023 3m, 10s

Често срещано явление в кожата на лицето е наличието на суха кожа, което естествено се среща и при мъжете. Сухата кожа при мъжете се проявява по абсолютно същия начин, както и при женската кожа, зависи от типа кожа и, разбира се, в повечето случаи може да бъде лекувана лесно и ефективно.

Но какво представлява сухата кожа?

Сухата кожа е състояние, при което кожата на лицето е суха и дехидратирана. Резултатът е, че кожата на лицето изглежда напукана и “издърпана”, което причинява дискомфорт и негативни усещания. Обикновено това се случва, когато кожата не произвежда достатъчно мазнина или влага, или когато изхвърля влагата по-бързо, отколкото кожата може да я произведе.

 

Какви фактори причиняват сухата кожа на лицето при мъжете?

Като цяло сухата кожа може да бъде причинена от много различни фактори, като например: климатични условия, излагане на химикали, неправилно хранене, лоша хигиена на кожата и стареене. Мъжете може да са по-предразположени към суха кожа на лицето, особено ако се бръснат често, тъй като това може по-лесно да намали естественото омазняване на кожата и да причини сухота и дразнене.

По-конкретно, сухата кожа на лицето при мъжете може да се дължи на следните състояния:

  1. Тютюн: тютюнът или пушенето могат да изострят сухотата на лицето, тъй като никотинът намалява производството на масла в кожата.
  2. Слънчева радиация: прекомерното излагане или излагане на слънце може да изсуши кожата на лицето и да причини сухота на кожата и дехидратация
  3. Продукти за грижа за кожата: Мъжете често използват продукти за грижа за кожата, които съдържат съставки, дразнещи кожата, като алкохол или етерични масла, могат да влошат сухата кожа на лицето.

 

Как се лекува сухата кожа на лицето при мъжете?

Сухата кожа на лицето при мъжете може да се лекува чрез правилна и ежедневна грижа за кожата на лицето. Най-често срещаното решение е използването на подходящ овлажняващ крем за лице, при което той ще помогне за овлажняване и намаляване на сухата кожа. Също така, правилното почистване на кожата може да помогне, като се използват продукти, при които те не дразнят прекалено много кожата и не предизвикват изсушаване.

По-долу ще намерите компилация от всички мъжки кремове за лице, при които те помагат за директно справяне със сухата кожа на мъжете и са създадени с оглед на грижата за мъжката кожа.

1. Korres Greek Yoghurt Probiotic Skin-Supplement Serum: прохладен серум за лице с гръцко кисело мляко, който е с лека форма и се абсорбира незабавно от кожата, като я поддържа хидратирана до 48 часа. Освен това формулата му успокоява и предпазва раздразнената кожа.

2. Avene Xeracalm A.D Concentrated Direct Action Soothing Cream for Skin with Tendency of Intense Itching & Atopic Eczema (Концентриран успокояващ крем с директно действие за кожа с тенденция към интензивен сърбеж и атопична екзема): това е крем за лице, който представлява грижа с директно действие за интензивно суха и раздразнена кожа. Препоръчва се в случай на интензивен локализиран сърбеж и тежки разпалвания на сърбежа, за незабавно ефективно действие срещу сърбежа. Окончателно намалява обострянето на силната сухота. Съставът му защитава и щади кожата.

3. пробиотични фракции Vichy Mineral 89: постига регенерация на кожата, засилва регенерацията на кожата, подпомага регенерацията на кожата. Има текстура, която се абсорбира лесно, като същевременно укрепва и успокоява благодарение на съдържащия се в него витамин В.

 

Суха кожа при мъжа: допълнителни съвети

В допълнение към използването на специални кремове за лечение на сухата кожа е важно да се отбележи, че в случай, че сухата кожа е тревожна и интензивна, е необходимо да се консултирате с медицински специалист, където той ще има стеснени и конкретни насоки за нейното лечение.

И накрая, за по-добра хидратация на кожата като цяло и особено на лицето, не бива да се пренебрегва правилното хидратиране, което започва вътрешно, с правилната консумация на вода и храни, богати на вода, подходящ хранителен режим и начин на живот.

Препоръчани статии