Слънцезащитен крем за Panades: кой да избера?

 29/05/2024 4m, 1s

Пролетта и слънцето се появиха завинаги в ежедневието ни. Със сигурност топлото време и прелестното слънце са повод за красиви разходки, добро настроение и нетърпение за лятото на всички.

Освен всички положителни емоции и очаквания, започва и сезонът, в който всеки, независимо от възрастта, трябва да внимава с излагането на слънце, тъй като то може да причини много негативни ефекти върху кожата и кожата. Много от щетите, които може да причини излагането на слънце, както и правилната превенция от вредното въздействие на слънцето, са въпроси, които вълнуват хората с наближаването на лятото и високите температури.

Често срещана тема за обсъждане са, разбира се, пъпките, правилното и ефективно лечение на пъпки, но и как можем да избегнем появата на пъпки с правилната рутина.

Хората, които са развили лунички, имат допълнителни причини, поради които излагането на слънце трябва да бъде ограничено и винаги с необходимата защита. Но нека разгледаме по-подробно всичко, което може да се види като полезно по темата за панадите.

Пъпки по лицето: какво представляват и как се причиняват?

Пъпките се причиняват от генетични фактори в кожата, като се наблюдава, че основната причина за появата им е след излагане на слънце.

Най-често обривите се появяват по лицето, шията, гърдите и ръцете. Много често се наблюдава, че през зимата луничките изглеждат по-избледнели, докато през лятото поради излагане на слънце се появяват и са по-интензивни.

Това е състояние, което не боли, не сърби или причинява дискомфорт и не се развива в рак на кожата – но често може да причини психологически ефекти, тъй като може да накара хората да се чувстват неудобно.

 

Какви са най-честите причини за треска?

Акнето може да се появи както при жени, така и при мъже, като е по-често при жените и започва на възраст между 20 и 40 години.

Най-честите причини за появата на пананди са следните:

  1. Слънце: Излагането на слънце, слънчевата радиация активира меланоцитите и появата на лунички.
  2. Хормонални промени: Промените в хормоните, които настъпват по време на бременност или тези, причинени от приема на противозачатъчни хапчета или заместител на хормона, могат да допринесат за горещи вълни.
    Поради тази причина е обичайно жените да изпитват пъпки по време на бременност.
  3. Продукти за грижа за кожата: Използването на неподходящи продукти за грижа за кожата, които могат да раздразнят кожата, може да влоши появата на пъпки.

Защитата от слънцето е много основен момент за профилактиката и лечението на панадите. Ето защо е много важно да изберете правилния слънцезащитен крем, който едновременно да предпазва кожата и епидермиса от слънцето и вредните лъчения, както и от появата на лунички. Слънцезащитният крем за лунички действа като щит срещу слънцето и предпазва кожата от възможността за поява на лунички, разбира се съставът на слънцезащитния крем с подходящите съставки и избраният от вас индекс на защита допринасят за това.

 

Какви са предимствата на слънцезащитния крем срещу лунички?

Слънцезащитните кремове за лунички са проектирани със специални формули на съставките, които могат да защитят кожата, независимо дали някой има лунички или е предразположен към тях поради наследственост и други фактори. Следователно, слънцезащитните продукти трябва да имат слънцезащитен фактор (SPF) най-малко 30 и да съдържат цинков оксид и/или титанов диоксид.

Освен това проверете слънцезащитните кремове, които използвате, и изберете такива с фотостабилни филтри, които предотвратяват фотостареенето на кожата и имат широкоспектърни филтри срещу UVB и UVA лъчение. На пазара има и тонирани слънцезащитни продукти против стареене, така че те могат да предложат ефективно покритие на кафяви петна и равномерен тен, като същевременно предпазват кожата ви от слънцето.

Винаги правилното използване на слънцезащитен крем е важен момент, така че трябва да знаете, че слънцезащитният крем трябва да се нанася около 15 минути преди излагане на слънце.

 

Най-добрите слънцезащитни продукти срещу акне

Най-добрите слънцезащитни продукти без рецепта, които да добавите към вашата суета, тъй като времето вече е топло и слънцето е достатъчно горещо, са:

  • Ducray Melascreen Anti-Spot Fluid Spf50+: Melascreen Anti-Spot Fluid SPF50+ е първият ежедневен течен крем против петна с много висока защита, който предотвратява и намалява появата на кафяви петна. Продуктът предпазва кожата от UVB лъчи, къси и дълги UVA лъчи, синя светлина и вредното влияние на замърсяването.
  • Apivita Bee Sun Safe Anti-Spot & Anti-Age Defense Tinted Face Cream With Marine Algae & Propolis Spf50, Velvet Texture: крем с цвят, с кадифена, немазна текстура, която се абсорбира незабавно и оставя кожата мека и комфортна. Осигурява висока защита и засилено действие 2 в 1 срещу лунички и бръчки.
  • La Roche-Posay Anthelios Age Correct Photocorrection Daily Cream Spf50+: Новото поколение слънцезащитни продукти, които помагат за защита и коригиране на признаците на фотостареене, причинени от ежедневното излагане на UV радиация. Този специален слънцезащитен крем има антиоксидантна защита, предлагаща защита срещу тъмни петна и замърсители.

Насладете се на слънцето без стрес с любимия си слънцезащитен крем и предпазете кожата си от лунички и вредната слънчева радиация!

Препоръчани статии