Най-добрите витамини за плодовитост

 18/06/2024 3m, 53s

Преживяването на майчинството и бащинството е специална ситуация за всеки човек. Да бъдеш човешки родител, независимо от радостите, които доставя появата на дете, също включва няколко задължения и отговорности.

Въпреки това, както показва статистиката от последните години, има липса на плодовитост и при двата пола. Защото е добре да се отбележи, че концепцията за плодовитост се отнася еднакво както за мъжете, така и за жените.

С развитието на науката за витамините беше установено, че някои витамини спомагат за подобряване на плодовитостта при мъжете и жените. Следващата статия ще обсъди най-добрите витамини за повишаване на плодовитостта за мъже и жени.

Какви витамини помагат за мъжката плодовитост?

Първо, трябва да знаем, че мъжката плодовитост може да бъде повлияна от много фактори, като диета и добавки. Както отбелязваме, някои витамини и хранителни вещества могат да помогнат за подобряване на мъжката плодовитост. Най-известните от тях са:

Топ витамини за мъжка плодовитост

Витамин Ц Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за защита на спермата от увреждане, причинено от свободните радикали. Може да се намери в плодове и зеленчуци като портокали, лимони, папая, чушки и броколи.
Витамин Е Витамин Е е друг важен антиоксидант, който също помага за защита на сперматозоидите от увреждане на свободните радикали. Витамин Е се съдържа в бадемите, лешниците и слънчогледовото масло.
Селенът Селенът, който стана широко известен през последните години, е микроелемент, който може да помогне за подобряване на подвижността на сперматозоидите, наред с други неща. Добри източници на селен включват орехи, сьомга, скариди и яйца.
Витамин D Проучванията показват, че дефицитът на витамин D е свързан с намалени нива на тестостерон и намалена плодовитост. Ние получаваме витамин D главно от излагането си на слънце или от добавки.
Омега-3 мастни киселини Омега-3 мастните киселини могат да подобрят качеството на спермата. Добри източници включват ленено семе, сьомга и други мазни риби.

 

Какви витамини помагат за плодовитостта на жените?

Женската плодовитост се влияе от много фактори, които се отнасят основно до доброто здраве на женските полови органи. Нека да видим по-долу факторите, които играят роля в женската плодовитост:

Топ витамини за женска плодовитост

Витамин Ц Витамин С също допринася за женската плодовитост, като мощен антиоксидант. Помага за производството на здрави яйца.
Витамин  E Витамин Е се намира и в подобряването на женската плодовитост и може да подобри здравето на яйцата.
Фолиева киселина Фолиевата киселина е важна за здравето на жените по време на бременност, но има връзка между фолиевата киселина и плодовитостта. Помага за намаляване на риска от недостиг на тръби и може да се намери в плодове, зеленчуци, грах, боб и тъмнозелени листа.
Витамин D Дефицитът на витамин D може да повлияе на плодовитостта на жените. Витамин D може да се получи от излагане на слънце или от добавки.
Желязо Желязото е важно за производството на здрави червени кръвни клетки и може да подобри женската плодовитост. Източници на желязо включват месо, риба, яйца, боб и тъмнозелени листа.

 

Какви фактори играят роля за плодовитостта при жените?

Женската плодовитост се влияе от много фактори, които се отнасят основно до доброто здраве на женските полови органи. Нека да видим по-долу факторите, които играят роля в женската плодовитост:

  • Здравето на яйцата: Здравето на яйцата играе важна роля за плодовитостта на жените. Качеството и количеството на произведените яйца е важно за успеха на оплождането.
  • Здраве на матката: Здравето на матката и нейната способност да поддържа имплантирането и развитието на ембриона е важно за женската плодовитост.
  • Хормонален баланс: Балансът на хормоните, като естроген, влияе върху реакцията на женската репродуктивна система и женската плодовитост.
  • Диета и здраве: Цялостното здраве на жената, включително нейното тегло, диета, упражнения и физическо благополучие, може да повлияе на женската плодовитост.

 

Най-добрите добавки за повишаване на плодовитостта

По-долу ви представяме най-добрите хранителни добавки с витамини, които помагат за увеличаване на плодовитостта при мъжете и жените.

Now Foods Testojack 100, 100mg Хранителна добавка за увеличаване на естествения тестостерон и енергия 60veg.caps
Now Foods Testojack 100, 100mg Хранителна добавка за увеличаване на естествения тестостерон и енергия 60veg.caps

Хранителна добавка за повишаване на естествения тестостерон и енергия

 

Quest Pregnall Bio-Grow Хранителна добавка преди и по време на бременност 30 Tabs
Quest Pregnall Bio-Grow Хранителна добавка преди и по време на бременност 30 Tabs

Хранителна добавка преди и по време на бременност, предназначена да подготви за зачеване и за високите хранителни нужди по време на бременност и кърмене

 

Natures Plus Pro Creation Male Fertility Support 60caps
Natures Plus Pro Creation Male Fertility Support 60caps

Хранителна добавка, която помага за увеличаване на плодовитостта при мъжете

 

Natures Plus Pro Creation Female Fertility Support 60caps
Natures Plus Pro Creation Female Fertility Support 60caps

Хранителна добавка, която помага за увеличаване на женския фертилитет

 

 

💡Важно е да се отбележи, че диетата и добавките сами по себе си не могат да бъдат достатъчни за постигане на мъжка и женска плодовитост. Ако имате проблеми с плодовитостта, препоръчително е да се консултирате със специалист за диагностика и подходящо лечение.

Препоръчани статии