Слънцезащитни продукти за коса: какви са предимствата им?

 19/06/2024 3m, 22s

Лятото е времето, когато всеки се радва на слънце, ваканция и море. Но как всичко това се отразява на нашата кожа или коса? Слънцето и екстремните климатични условия могат да причинят увреждане на косата, особено през летните месеци. Ако и вие виждате увреждане на косата си през летните месеци, тогава тази статия определено ще ви даде много съвети.

Защо косата страда през лятото?

През лятото косата е свикнала да бъде изложена на много „врагове“ като слънце, море, вятър и влага. Слънцето може да причини сухота и обезцветяване на косата, докато морето и влажността могат да причинят увреждане и загуба на влага. В допълнение, излагането на въздух и влага може да причини къдрене, но също така да повлияе и да затрудни оформянето на косата ви.

 

Как да поддържаме косата си здрава през летните месеци?

Нека да видим някои основни съвети, които могат да помогнат и да поддържат косата ни здрава през лятото.

  • Защитете косата си от слънцето: Използвайте шапка или шал, за да покриете косата си, когато сте на слънце. Освен това избягвайте да излагате косата си на слънце през обедните часове, когато слънцето е най-силно.
  • Хидратирайте косата си: Използвайте хидратиращи продукти за косата си през лятото. Овлажняваща маска или балсам след измиване може да ви помогне да запазите влагата и еластичността на косата си.
  • Защитете боядисаната си коса: Боядисаната коса обикновено е по-уязвима към UV лъчи и увреждане от слънцето. Използвайте продукти за защита на цвета и слънцезащитни продукти, за да поддържате цвета и да предпазите косата си от слънцето. Потърсете продукти със SPF, които защитават цвета на косата ви, като същевременно осигуряват хидратация.
  • Използвайте слънцезащитен спрей за коса: Слънцезащитният спрей за коса е основен продукт за защита на косата ви от слънцето. Нанесете го по цялата дължина на косата преди излагане на слънце. Слънцезащитният спрей предпазва от обезцветяване, “начупване” и изсушаване на косата.
  • Избягвайте прекомерната топлина: Високите летни температури могат да влошат състоянието на косата. Опитайте се да избягвате прекомерното използване на сешоари и преси за коса. Вместо това оставете косата си да изсъхне естествено, доколкото е възможно.
  • Поддържайте косата си хидратирана: През лятото влагата е от решаващо значение за поддържането на косата ви здрава. Добър съвет е да използвате слънцезащитни масла за коса, които съдържат овлажняващи съставки. Тези масла ще създадат защитна бариера около косъма и ще задържат влагата във вашата коса.

 

Кои са най-добрите слънцезащитни продукти за коса?

По-долу можете да намерите всичките си любими продукти за грижа за косата и защита от летни щети. Вижте по-долу най-добрите слънцезащитни продукти за коса, които сме избрали за вас.

Caudalie Vinosun Protect Very High Protection Sun Water Spf50+: двуфазен слънцезащитен крем за коса, тяло и лице, който ефективно предпазва от UVA/UVB лъчи, като същевременно предлага и антиоксидантен ефект.

Caudalie Vinosun Protect Very High Protection Sun Water Spf50+, 150ml
Caudalie Vinosun Protect Very High Protection Sun Water Spf50+, 150ml

 

Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30: копринено сухо слънцезащитно масло, съдържащо органични Tamanu и Monoï. Неомазняващ продукт, който предпазва кожата и косата от слънцето и негативните ефекти, които може да причини, като увреждане.

Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30, 200ml
Klorane Sun Polysianes Huile Seche Solaire au Monoi Spf30, 200ml

 

Korres Hair Sun Protection Red Vine: микроемулсия със слънцезащита и UV филтри, която не позволява на косата да избледнява. Защитата от този продукт е осигурена през цялата година, като благодарение на активните съставки от червено грозде и хелиантус, продуктът третира фотоокислението, причинено от UVA лъчение. Активното алое създава защитен филм около косъма, а провитамин B5 овлажнява косъма отвътре.

Korres Hair Sun Protection Red Vine 150ml
Korres Hair Sun Protection Red Vine 150ml

 

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Масло за коса със слънчогледово и абисинско масло: Овлажняващо масло за коса, което защитава и хидратира косата в дълбочина и възстановява блясъка й след износването през лятото. Основните му съставки са: слънчогледово и абисинско масло.

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil With Sunflower & Abyssinian Oil 100ml
Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil With Sunflower & Abyssinian Oil 100ml

 

Разбира се, за хидратираната коса, освен правилните продукти, важна роля играе диетата, както и правилната консумация на количеството вода, което се приема дневно, така че правилната хидратация да започне отвътре навън.

Препоръчани статии