Ползи за здравето от термалната вода: митове и истини

 25/06/2024 3m, 54s

Термалната вода от векове се е превърнала в източник на здраве за хората. Съобщава се, че може да помогне при различни заболявания и допринася за благосъстоянието. Съществуват обаче и митове относно свойствата на термалната вода.

В тази статия ще разгледаме ползите и свойствата на термалната вода за здравето и ще разделим истината от митовете.

Какво е термална вода?

Преди да разгледаме свойствата и ползите от термалната вода, трябва да споменем някои неща за термалната вода. Термалната вода идва от естествени извори и съдържа по-високи количества минерали, соли и други вещества в сравнение с нормалната питейна вода. Съставът на термалната вода може да варира в зависимост от нейния източник и местоположение.

Трябва да знаем, че тялото ни се състои от 4% минерали, които допринасят решаващо за здравето на тялото и още повече за кожата ни. Така не се изненадваме колко важни са минералите за външния вид и здравината на нашата кожа. Следователно термалната вода е отличен начин за попълване на минералите, които губим всеки ден.

 

Термална вода: свойства и ползи

Термалната вода е доказала, че предлага няколко ползи за здравето на човешкото тяло. Някои от свойствата на термалната вода са:

  • Облекчаване на мускулно-скелетни болки: Термалната вода облекчава болките в мускулите и ставите. Топлината на водата и съдържащите се в нея вещества могат да помогнат за отпускане и облекчаване на засегнатите части на тялото.
  • Противовъзпалително действие: Някои термални води съдържат минерални соли и микроелементи, които имат противовъзпалително действие. Това може да бъде полезно за пациенти с възпалителни състояния като артрит и ревматоиден артрит.
  • Релаксация и управление на стреса: Горещите извори могат да осигурят успокояваща атмосфера и да помогнат за отпускане на тялото и ума. Хората могат да се насладят на релаксираща вана в термални води, предлагащи подмладяване и благополучие.

Термална вода върху лицето: какви са ползите от нея?

През последните години термалната вода “навлиза” все повече в красотата и здравето на кожата. По-конкретно, термалната вода върху лицето може да предложи няколко предимства, като например:

Термална вода: ползи за лицето

Хидратация Термалната вода има в състава си минерални соли и микроелементи, които могат да помогнат за овлажняване на кожата. Това може да доведе до подобрена еластичност и мекота на кожата.
Против стареене Доказано е, че някои термални води съдържат антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да намалят признаците на стареене, като фини линии и бръчки.
Успокояващо действие Термалната вода облекчава чувствителната и раздразнена кожа. Това може да помогне за намаляване на дразненето на кожата, възпалението и зачервяването.
Антимикробно действие Антимикробните свойства на термалната вода могат да помогнат в борбата с микроорганизмите, които причиняват акне, сърбеж и други кожни заболявания.

 

Термална вода: митове и истини

Както отбелязахме по-горе, термалната вода предлага множество ползи за човешкото тяло и кожа. В интернет обаче има много неточности относно ползите от термалната вода. Някои митове относно термалната вода са:

  • Всички термални води имат едни и същи предимства: Разпространен мит за термалните води. Съставът на термалната вода варира в зависимост от източника. Всеки източник може да има различни свойства и предимства. Затова погледнете етикетите на производителя, за да видите произхода и предимствата на всяка термална вода.
  • Термалната вода е чудотворна и лекува всички болести: Въпреки многобройните и важни ползи от термалната вода, тя не може да излекува всяка патология. Обикновено се използва като допълнителна терапия и в комбинация с други медицински интервенции.
  • Повечето хора могат да използват гореща изворна вода без ограничения: Доста важен мит, който трябва да знаете. Има определени заболявания и здравословни състояния, които може да изискват повишено внимание и ограничения при използването на термална вода. Задължително е да се свържете с личния си лекар преди да използвате термалните извори.
  • Пиенето на гореща изворна вода е ефективно за отслабване: Горещата изворна вода може да допринесе за здравето и благосъстоянието, но не е „еликсирът“ за отслабване. Балансираната диета и упражненията винаги са оставали ключовите елементи за постигане на здравословен състав на тялото.

 

Термална вода: топ продукти за всяка нужда!

По-долу ви представяме топ термалната вода от Avène, за всяка нужда на вашата кожа! Някои от предимствата на термалната вода Avène върху кожата са:

  • За раздразнена кожа
  • След повърхностна дерматологична процедура
  • След слънчева еритема
  • След ежедневно почистване на лицето
  • За оправяне на грима
  • За успокояване на кожата след премахване на грима
  • За успокояване на кожата след бръснене, епилация или лазер
  • При зачервяване, екзема или сърбеж
  • След спорт
  • На пътешествие
  • На кожа, която “дърпа”
  • За охлаждащо усещане
Avene Eau Thermale Thermal Spring Water 300ml
Avene Eau Thermale Thermal Spring Water 300ml

Спрей с термална вода Avène предлага на чувствителната кожа своите успокояващи, омекотяващи и антииритативни свойства. В допълнение, термалната вода на Avène, взета директно от източника, запазва всичките си успокояващи, антииритативни и успокояващи свойства. И накрая, успокоява и укрепва всички типове кожа, дори и най-чувствителната.

Препоръчани статии