Естествени практики за прогонване на комарите

 08/07/2024 2m, 2s

Комарите вече се появиха и ние се опитваме да намерим начини да се предпазим от досадните им ухапвания и възможни инфекции или пренасяне на болести. По-долу представяме някои прости естествени методи за отблъскване на комарите:

  • Намалете влажността: Комарите се събират там, където има влажност, застояла и застояла вода. Поддържайте района около вас сух и чист.
  • Използвайте паравани: Инсталирайте паравани на прозорците и вратите, за да защитите дома си от насекоми.
    Растителни ароматни растения: Някои ароматни растения като мента, горичка, босилек и цитронела действат като репеленти за насекоми поради своя аромат.
  • Използвайте вентилатор: Въздухът, произведен от вентилатор, може да отблъсне комарите. Поставете вентилатор във вашето пространство или включете климатика, за да намалите ухапванията на закрито.
  • Облекло: Носете леки, светли дрехи и покрийте крайниците на тялото си. Потта и тъмните нюанси привличат комарите, докато светлите дрехи и ризите и панталоните с дълги ръкави могат да ви предпазят.
  • Избягвайте силни аромати: Силните, плодови и флорални аромати привличат комарите. Опитайте се да избягвате използването на тези аромати, дори в козметика и кремове.
  • Ограничете консумацията на алкохол: миризмата на бира привлича комарите, докато яденето на храни, богати на калий, увеличава количеството млечна киселина, отделена от кожата, привличайки насекоми.
  • Употреба на растителни масла: Някои растителни масла, като евкалиптово и ментово масло, имат репелентни свойства срещу насекоми поради ароматните си компоненти. Можете да използвате тези растителни масла за естествено отблъскване на комарите.

 

Растителни масла с противонасекомно действие от продуктовата гама Fleriana

За още по-ефективни резултати можете да се възползвате от иновативни решения като цялостната продуктова линия Fleriana, която включва специални цветни екстракти, за да се отървете от комарите.
Тези продукти не предизвикват дразнене, не натоварват околната среда и са одобрени от Министерството на развитието на селските райони и храните.

Чрез прилагането на тези прости и естествени начини за защита можете да намалите неудобството, причинено от комарите, и да се предпазите от възможни инфекции или предаване на болести.

Време е комарите и насекомите да видят изходната врата… естествено и ефектно!

Power Health Fleriana After Bite Balm Spray Спрей след ухапване от насекоми 30ml
Power Health Fleriana After Bite Balm Spray Спрей след ухапване от насекоми 30ml

Fleriana After Bite е спрей, предназначен за употреба след ухапване от насекоми (комари, бълхи, мравки, оси, пчели и др.), който експедитивно и ефективно облекчава и неутрализира сърбежа, болката и подуването.

 

Power Health Fleriana Спирали против комари 10 бр
Power Health Fleriana Спирали против комари 10 бр

Намотки против дим, подходящи за комари, включително азиатски тигрови комари и комари

 

Power Health Fleriana Mosquito Repellent Candle 130gr
Power Health Fleriana Mosquito Repellent Candle 130gr

Восък против насекоми с натурално масло от гераниол за комари и мухи

Препоръчани статии