Вода в ухото: как излиза?

 09/07/2024 2m, 12s

Лятото е времето, когато заниманията и игрите на морето или басейна започват сериозно. Кой не обича всички тези приятни моменти във водата, които доставят радост, упражнения и почивка на ума и духа?

Тъй като всичко има две страни, безкрайните водни игри могат да предизвикат силно недоволство, ако възникне може би най-често срещаният проблем: навлизането на вода в ухото.

Това е често срещан “злополука”, често може да причини усещане за наводняване, дискомфорт. В днешната статия ще анализираме някои съвети как да премахнете водата от ухото ефективно и преди всичко безопасно.

Вода в ухото: как излиза?

Много хора се чудят как водата излиза от ухото. По-долу сме подготвили няколко практични съвета за ефективно отстраняване на водата от ухото:

  • Накланяне на главата: Един прост метод за изкарване на водата от ухото е да наклоните главата си към страната на ухото с водата. Задръжте тази позиция за няколко секунди, за да може водата да изтече естествено от ухото. Можете леко да дръпнете ушната мида, за да подпомогнете процеса.
  • Попийте с кърпа: Друг метод е да попиете водата с малка кърпа или чиста кърпа. Поставете края на кърпата в ухото и натиснете внимателно, за да отстраните водата. Ако имате повече вода в ухото, можете да затворите и отпуснете ухото с кърпата, за да позволите на водата да се абсорбира по-ефективно.
  • Използване на капки за уши: Ако водата остане в ухото за дълго време и почувствате дискомфорт или дискомфорт, можете да използвате капки за уши, които са предназначени да отстранят водата.
  • Посетете лекар специалист: Ако водата се задържи в ухото за дълго време или ако почувствате силна болка или дискомфорт, важно е да посетите лекар специалист. Лекарят може да използва специален инструмент, за да отстрани водата от ухото ви и да оцени всички усложнения или други проблеми.

 

Има ли продукти, които помагат за премахване на водата от ухото?

В допълнение към всички горепосочени практически съвети за отстраняване на вода от ухото, има някои специални продукти, които могат да помогнат за процеса на безопасно и ефективно отстраняване на водата.

Bausch & Lomb Artelac Otic Drops

Решение, което облекчава болката и сърбежа на външния слухов канал и подпомага лечението на неговото възпаление, те са идеални за болка и дискомфорт, причинени от вода или влага.

Bausch & Lomb Artelac Otic Drops 7g
Bausch & Lomb Artelac Otic Drops 7g

 

Intermed капки за сухи уши

Това е продукт, който предлага безопасно и ефективно премахване на водата, уловена във външния слухов канал и предпазва от появата на болка, сърбеж и подуване поради продължително излагане на ушите на прекомерна влага.

Intermed Dry Ear Drops 10ml
Intermed Dry Ear Drops 10ml

 

Насладете се на водните игри безопасно, без вода в ухото, причиняваща дразнене и лошо настроение и приятно плуване!

Препоръчани статии