Слънчево изгаряне: най-добрите кремове за лечение

 10/07/2024 3m, 33s

Лятото е сезонът, в който всеки се зарежда с по-безгрижно настроение. Ваканционният сезон, когато повечето хора очакват с нетърпение да се гмурнат в моретата и да се насладят на слънцето и слънчевите бани. Въпреки това, докато лятното слънце ни дарява със своята топлина и блясък, всеки от всяка възраст трябва да бъде особено внимателен, особено в пиковите часове, когато е много лесно да получите слънчево изгаряне на кожата.

По-долу ще разгледаме начините, по които човек може да се предпази от слънцето и как да се справи с изгарянето на кожата, както и кои продукти са най-подходящи за защита от излагане на слънце.

Какви са ефектите от прекомерното излагане на слънце?

Прекомерното излагане на горещото лятно слънце може да причини всякакви увреждания и ефекти върху тялото – от големи до леки.

По-конкретно, най-често срещаните отрицателни ефекти от излагането на слънце са:

  • Зачервяване и сърбеж: Слънчевото изгаряне може да причини интензивно зачервяване и сърбеж на кожата, придружено от усещане за конюнктивит. Което може да предизвика силно чувство на дискомфорт и дискомфорт.
  • Сухота и дехидратация: Излагането на слънце може да абсорбира влагата от кожата, причинявайки сухота и дехидратация. Това може да доведе до усещане за опъване и дехидратация на кожата.
  • Преждевременно стареене на кожата: Прекомерното излагане на слънце без защита може да доведе до преждевременно стареене на кожата. UV лъчите могат да увредят колагена и еластина, които са отговорни за еластичността и текстурата на кожата. Това може да доведе до появата на бръчки, кафяви петна и загуба на блясък на кожата.

 

Как човек може да се предпази от излагане на слънце и слънчево изгаряне?

Защитата от слънцето е грижа, която всеки трябва да има през летните месеци, когато слънчевото изгаряне е много често срещано явление, във всяка възрастова група! Някои много важни съвети и действия, които могат да предпазят някого от горещото слънце са:

  • Слънцезащитно облекло: Изберете облекло, което предлага висока защита срещу UV лъчи, като слънцезащитни ризи, панталони и шапки. Тези облекла са проектирани със специални тъкани, които филтрират ултравиолетовите лъчи и предпазват кожата от пряка експозиция.
  • Шапка и слънчеви очила: Носете шапка с широка периферия, която покрива лицето, врата и ушите ви, за да се предпазите от слънчевите лъчи. Освен това носете слънчеви очила с UV филтър, за да предотвратите вредното лъчение и да защитите очите си.
  • Овлажнители: Изберете овлажнители след слънце и слънчево изгаряне, които съдържат витамин Е и С, алое вера, масло от жожоба, за да успокоите раздразнената кожа и да насърчите заздравяването.
  • Избягвайте пиковите часове: Слънцето е най-силно между 13 часа. и 16:00ч. Опитайте се да избягвате излагането на слънце през тези часове или изберете сенчести места, за да се предпазите от слънчевата „лоша“ радиация.

 

Продукти против слънчево изгаряне

По-долу ще намерите някои предложения за продукти, които могат ефективно да хидратират кожата ви през летните месеци, когато тя е изложена на слънце, дехидратира се и хидратацията е много важна.

Оптима органичен лосион за тяло с алое вера

Лосион, произведен от чист органичен вътрешен гел от алое вера, комбиниран с карите и какаово масло, витамини и хиалуронова киселина от растителен произход. Действа успокояващо и помага за възстановяване на естествената еластичност и влажност на кожата. Може да помогне за хидратиране на напукана, раздразнена и изгорена от слънцето кожа.

Optima Organic Aloe Vera Body Lotion 200ml
Optima Organic Aloe Vera Body Lotion 200ml

 

Бепантол крем за раздразнена и чувствителна кожа 5%

Този крем се основава на неговия специален състав, който съдържа 5% провитамин В5 (декспантенол). Провитамин В5 има двоен ефект върху кожата: подпомага естествения й процес на регенерация и в същото време ефективно я овлажнява.

Bepanthol Крем за чувствителна кожа 100g
Bepanthol Крем за чувствителна кожа 100g

 

Uni-Pharma Uniburn After Sun 2 in 1 Gel & Yogurt Успокояващ крем за след слънце 50gr

Uniburn After Sun е показан за нанасяне след продължително излагане на слънце. Неговият специален патентован състав е идеален за овладяване на слънчеви изгаряния по напълно естествен начин.

Uni-Pharma Uniburn After Sun 2 in 1 Gel & Yogurt 50gr
Uni-Pharma Uniburn After Sun 2 in 1 Gel & Yogurt 50gr

 

В обобщение, слънцезащитата е необходима, за да поддържате кожата си здрава и да се наслаждавате на слънчевите бани безопасно. С използването на слънцезащитни продукти, слънцезащитни облекла и горните овлажняващи кремове, кожата ще бъде хидратирана, здрава и загоряла с цел винаги да бъде здрава и да не се излага прекомерно на слънце.

Препоръчани статии