Грижа за ноктите по естествен начин: Как се прави?

 13/08/2024 2m, 31s

Коя жена не иска здрави и здрави нокти? Всяка жена иска да има впечатляващи нокти за всеки повод, които да издържат на износването, причинено от ежедневието и начина на живот.

За грижата за крайниците има решение на козметичните центрове, но лечението от специалист по красота и грижа не винаги е възможно. В домашни условия има възможност да се грижим и укрепваме крайниците си и дори по естествен начин!

Pharm24.gr събра някои приноси, както и практически методи за грижа и укрепване на ноктите ви по естествен начин!

Как правилно да се грижим за ноктите?

Грижата за ноктите е важна за тяхното здраве и външен вид. Имам предвид естествено лечение, което означава използване на естествени съставки и методи, а не разчитане на химически продукти. По-долу ще ви дам няколко съвета за естествена грижа за вашите нокти:

  1. Дръжте ноктите си къси: Избягвайте да ги оставяте да стават твърде дълги, тъй като това може да доведе до счупване и нараняване на кожата.
  2. Използвайте мека пила: Използвайте мека пила за нокти, за да коригирате формата на ноктите си. Избягвайте остри пили, които могат да причинят счупване на ноктите.
  3. Защитете ноктите си: Носете ръкавици, когато вършите домакинска работа или други дейности, които могат да повредят ноктите ви, като почистване или градинарство.
  4. Овлажняване: Нанесете овлажняващ крем или масло за нокти върху ноктите и околната кожа. Това помага за повишаване на влажността и предпазва от счупване.
  5. Използвайте натурални продукти: Предпочитайте натурални продукти за грижа за ноктите си, като избягвате продукти с химикали, които могат да причинят щети.
  6. Добро хранене: Здравословната диета, богата на витамини, минерали и протеини, допринася за здравето на вашите нокти.

 

Как да заздравя ноктите си: 5 лесни съвета за здрави нокти

Много жени постоянно се чудят “как да заздравя ноктите си”. Отговорът ще бъде даден с 5 лесни съвета за естествено укрепване на ноктите.

Витамин Е

Ако имате слаби и чупливи нокти, можете да ги лекувате, като нанесете масло от витамин Е. Масажирането на ноктите с масло от витамин Е ги предпазва от изсушаване и ги поддържа здрави. Освен това подобрява кръвообращението и растежа на ноктите. За значителни резултати масажирайте всяка вечер преди лягане.

Кокосово масло

Нанесете топло кокосово масло върху ноктите и кожата около зоната, като масажирате, докато се абсорбира. Кокосовото масло, известно със своите антиоксидантни ефекти, предпазва ноктите от свободните радикали. Освен това предпазва от гъбички и бактерии.

Лимонов сок

Изстискайте половин лимон, разбъркайте в 1 чаша топла вода и накиснете краищата си за 5 до 10 минути. Лимонът, богат антиоксидант на витамин С, ускорява производството на колаген и прави ноктите по-здрави.

зехтин

Нанесете топъл зехтин върху ноктите, като масажирате за 5 до 10 минути. Както е известно, зехтинът помага за овлажняване и подхранване на ноктите. Освен това е богат на витамин Е, който възстановява всички увреждания на ноктите и стимулира растежа им.

Бадемово масло

Нанесете топло бадемово масло върху ноктите и кожата около тях, като масажирате за 2 до 3 минути. Освен това бадемовото масло е богато на витамини А, В и Е. Следователно, то възстановява, овлажнява и подхранва ноктите, омекотявайки кутикулата.

Препоръчани статии