Упражнения и колене: Как да защитите ставите си

 19/08/2024 1m, 26s

Скорошно проучване от Австралия показа, че хората с проблеми с коленете често изпитват болка в коленете, когато слизат по стълби, но не и когато ги изкачват. Тази болка нараства постепенно и често се появява, когато някой започне да се движи след период на неподвижност.

Как се развиват болките в коляното?

Ако някой седи за период от 15 минути до 1 час и след това се опита да стане и да ходи, коляното му може да е болезнено и схванато през първите 5-10 стъпки. Постепенно тази болка намалява и пациентът може да ходи свободно.

С напредването на болестта тя причинява пристъпи на артрит, характеризиращи се с болка, подуване и скованост в коленете. Тези пристъпи продължават 15-30 дни в началния стадий на заболяването и след това отзвучават след подходящо лечение.

Те обаче могат да се появят отново, ако пациентът се измори или нарани коляното си, или ако увеличи телесното си тегло. В напреднал стадий на заболяването пациентът може да почувства, че коляното му скърца и понякога да чуе пращене.

 

Предотвратяване на болки в коляното

Особено важно е да се предотвратят и лекуват първите неразположения в коленете. В допълнение към лекарствата, които трябва да се приемат ограничено време (тъй като могат да причинят последици за здравето), има и хранителни добавки, които са подходящи за тези състояния.

Една от най-напредналите добавки в изследванията, със собствен патент, е “Syalox 300 Plus”, която съдържа швейцарска хиалуронова киселина с висока чистота в по-голямо количество, отколкото е пуснато до момента, и е обогатена с босвелия (Boswellia).

Medical PQ Syalox 300 Plus 20tabs
Medical PQ Syalox 300 Plus 20tabs

 

Въпреки това, преди да започнете каквото и да е лечение, препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар за правилна диагноза и лечение на проблеми с коляното.

Препоръчани статии