Най-добрите кремове за лице за чувствителна кожа

 03/09/2024 2m, 56s

Чувствителната кожа на лицето е състояние на кожата, което може да реагира чувствително на различни фактори, като влияние на околната среда, практики за ежедневна грижа и козметични продукти.

Обикновено това състояние може да причини дразнене, зачервяване, сърбеж и сухота. Освен това чувствителната кожа е популярен термин, а не медицинска диагноза. Обикновено се използва за описание на кожа с намалена толерантност към нанасяне на козметика и продукти за лична хигиена.

 

Как се отличава чувствителната кожа?

Чувствителната кожа на лицето се проявява по различни начини, включително:

  1. Субективни симптоми като смъдене, сърбеж, парене.
  2. И/или видими кожни промени като зачервяване, сухота, лющене, лющене, подутини, копривна треска.

Често оплакванията от чувствителна кожа не се ограничават само до лицето. Продуктите, които се понасят другаде, предизвикват раздразнения и обриви – особено чувствителни са клепачите. Подмишниците, слабините и гениталиите също могат да бъдат по-чувствителни от други области поради по-тънката кожа.

 

Фактори, влияещи върху чувствителната кожа

Основните фактори, които влияят на чувствителната кожа на лицето, включват:

  • Фактори на околната среда: UV радиация, замърсяване на въздуха, тежки климатични условия могат да го направят чувствителен.
  • Химически агенти: Някои съставки, съдържащи се в козметиката и почистващите продукти, могат да причинят дразнене и алергични реакции при чувствителна кожа.

Съвети за защита на чувствителната кожа

Някои съвети за грижа за чувствителната кожа на лицето включват:

  • Почиствайте внимателно лицето си два пъти на ден, като използвате мек почистващ препарат.
  • Използвайте овлажнител, който е подходящ за чувствителна кожа, богат на овлажняващи съставки като глицерин и хиалуронова киселина.
  • Избягвайте използването на ексфолиращи продукти или продукти, които съдържат алкохол, тъй като те могат да раздразнят кожата.
  • Лекувайте незабавно всяка кожна реакция и се консултирайте с вашия дерматолог, ако е необходимо.
  • Избягвайте излагането на слънце и винаги носете слънцезащитни продукти с висок слънцезащитен фактор.

 

Най добрите кремове за чувствителна кожа

За чувствителна кожа има много кремове за лице, които са специално създадени да осигурят нежна и недразнеща грижа. Докато най-добрият крем за лице за вас зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания, някои забележителни съставки, които трябва да търсите в кремовете за чувствителна кожа, са:

  • Глицерин
  • Пантенол (B5)
  • алантоин
  • Алое вера

Нека видим по-долу най-добрите кремове за лице за чувствителна кожа.

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer
La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Prebiotic Moisturizer е хидратиращ крем за чувствителна кожа. Продуктът осигурява ежедневна хидратация с пребиотици, което освобождава кожата от симптомите на чувствителност. Освен това успокоява и предпазва. Безопасен дори за бебешка кожа.

 

Bepanthol Derma Replenishing Moisture Day Face Cream for Dry & Sensitive Skin 50ml
Bepanthol Derma Replenishing Moisture Day Face Cream for Dry & Sensitive Skin 50ml

Хидратирайте и успокойте усещането за опъване на кожата с Bepanthol Derma дневен крем за лице за раздразнена и чувствителна кожа! Насладете се на незабавна 48-часова хидратация благодарение на богатия си, немазен и щадящ кожата състав. В допълнение, специалният състав на крема за лице действа върху основната причина за сухота, като подпомага дълготрайната хидратация и защита на кожата.

 

Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream 50ml
Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream 50ml

Нежен крем за регулиране и премахване на симптомите на розацея и чувствителна реактивна кожа. Незабавно и значително намалява зачервяванията, разширените вени, възпаленията, пъпките и отоците. Укрепва кожната бариера и активира функциите на кожата, като в същото време предлага мощна хидратация.

 

Важно е да изберете продукти за грижа, които твърдят, че са подходящи за чувствителна кожа, без излишни съставки, химически аромати и алергени. Обикновено хипоалергенните и некомедогенните кремове са за предпочитане при чувствителна кожа.

Кожната реакция обаче варира от човек на човек, така че преди да използвате нов продукт, е добра идея да направите тест с пластир, за да видите дали има реакция или дразнене.

Препоръчани статии