Третиране на атопична кожа с Bepanthene SensiDaily Control

 18/09/2024 2m, 34s

Атопичният дерматит е кожно състояние, което засяга бебета, деца и възрастни. Това е хронично и възпалително състояние на кожата, характеризиращо се с често повтарящи се екзацербации и проблеми в нормалната защитна роля на кожата.

Bepanthol, от своя страна за атопичен дерматит, създаде продукти за лечение на това състояние, за малки и големи. В следващата статия ще говорим за един от кремовете Bepanthol, а именно Bepanthene SensiDaily Control, за грижа за кожа с атопично предразположение.

 

Какво е атопично предразположение?

Атопичното предразположение е генетично заболяване, което прави кожата по-податлива на възпаление. Хората с атопично предразположение имат повишен риск от развитие на различни кожни заболявания, като атопичен дерматит, което е често срещана проява на това предразположение.

 

Симптоми на атопичен дерматит

Атопичният дерматит често се появява през първите няколко години от живота и може да продължи през целия живот на човека. Основните симптоми на атопичен дерматит включват:

  • Сърбеж: Силният сърбеж е най-характерният симптом на атопичния дерматит. В същото време кожата става суха и твърда, причинявайки силен сърбеж.
  • Зачервяване: Кожата показва зачервяване и възпаление, главно по крайниците и лицето.
  • Чести рецидиви на симптомите: Обострянията и повтарящите се периоди на сърбеж са чести, като симптомите се влошават през зимата или при контакт с дразнители.

 

Причини за атопичен дерматит

Точната етиология на атопичния дерматит не е напълно известна, но се смята, че е комбинация от генетични, имунологични и фактори на околната среда. Някои от тези фактори включват:

  • Генетична предразположеност: История на атопичен дерматит
  • Имунни фактори: Алергични реакции и свръхчувствителност
  • Фактори на околната среда: Прах, алергени, прекомерно почистване на кожата

 

Грижа за кожа с атопично предразположение с Bepanthol

Кожата, страдаща от атопия, дори когато не показва видими външни увреждания през периода, когато симптомите са в ремисия, поддържа нарушена епидермална бариера. Тази бариера допринася за възможността за нови огнища.

В случай на атопична кожа загубата на вода през трансдермалния слой е значително по-висока в сравнение с неатопичната кожа. В допълнение, липидите, необходими за поддържане на влажността на кожата във външния й слой, също са недостатъчни.

Ето защо атопичната кожа се нуждае от ежедневна грижа, постоянна хидратация и поддържане на своя микробиом, за да остане защитена и здрава.

Bepanthene SensiDaily Control: кремът Bepanthol, който ще “развърже” ръцете ви!

Bepanthene SensiDailyTM е идеалното решение за грижа за кожа, склонна към атопия. Със своята отлична формула Derma-Defence, този крем Bepanthol предотвратява кожни обостряния за най-малко 3 месеца при бебета с атопична кожа. Това води до осигуряване на 7 часа непрекъснат сън за децата и техните семейства.

Съставът включва следните съставки:

  • Пребиотик: Това вещество поддържа микробиома на кожата, като спомага за поддържането на нейното здраве.
  • Естествени масла, витамин В3 и провитамин В5: Тези съставки поддържат епидермалната бариера, като помагат на кожата да остане здрава и хидратирана.
  • Horseshoe Lipid Technology: Тази технология укрепва епидермалната бариера отвътре навън.
  • Естествени овлажняващи елементи: Включва провитамин В5 и глицерол за дълготрайна хидратация на кожата.

Като цяло, Bepanthene SensiDailyTM осигурява цялостна ежедневна защита за предразположена към атопия кожа, като помага да се запази здрава и мека за дълго време.

Bepanthene SensiDaily Cream 400ml
Bepanthene SensiDaily Cream 400ml

Омекотяващ крем за лице и тяло, идеален за кожа с атопично предразположение

Препоръчани статии