Коя мицеларна вода да избера?

 14/10/2024 3m, 26s

Мицеларната вода, тази чудодейна съставка, която прилича на вода, но крие богат състав от малки мицели, спечели любовта и доверието на много хора, които искат надеждна рутинна грижа за кожата.

Но с множеството възможности, как можете да изберете идеалната мицеларна вода за нуждите на вашата кожа? В тази статия ще разгледаме невероятната гама от продукти с мицеларна вода, разкривайки техните тайни и предлагайки ясни насоки, за да намерите перфектния за вашата кожа.

Мицеларна вода: какво е това?

Произхождаща от Франция, мицеларната вода е широко използван продукт за грижа за кожата, който помага за премахване на замърсяванията и грима от кожата. Името идва от мицел, който е колекция от молекули.

Мицеларната вода се нарича мицеларна вода, защото във водата има толкова лека концентрация на сапунени молекули, че като малки малки мехурчета, плуващи във водата, без дори да изглеждат като сапунен разтвор, те се усещат като вода. Освен това може да се използва мицеларна вода за по-добро усвояване на крема за лице след това.

В какви продукти може да се намери мицеларна вода?

Мицеларната вода може да се намери в различни продукти за почистване и грижа за кожата, като например:

  • Лека почистваща вода
  • Тонизиращ лосион

 

Мицеларна вода: какви са ползите от нея?

Някои от основните предимства на мицеларната вода са следните.

По-нежни от традиционните почистващи препарати

Мицеларната вода е подходяща за всеки тип кожа, особено за чувствителна. Това отчасти може да се дължи на факта, че повечето от най-добрите продукти с мицеларна вода не съдържат алкохол.

Насърчава хидратацията и влагата

Повечето видове мицеларна вода съдържат съединения като глицерин, за които е доказано, че помагат на кожата да задържа влагата.

Помага при лечение на акне

Мицеларна вода за кожа, склонна към акне, не оставя следи. Това означава, че не оставя вашите запушващи порите, запушващи кожата примеси, които са отговорни за белите и черните точки.

Идеален е за всеки тип кожа

Тъй като мицеларната вода е нежна към кожата и не премахва много мазнина, тя е добър избор за всички типове кожа.

 

Най-добрата мицеларна вода за всяка ваша нужда!

По-долу ще открием най-добрите продукти, съдържащи мицеларна вода, за да изберете този, който ще отговаря на нуждите на вашата кожа!

Garnier Skin Active Micellaire Biphase Water Travel Size 100ml
Garnier Skin Active Micellaire Biphase Water Travel Size 100ml

Мицеларна вода Garnier, двуфазна нежна вода, която с едно движение почиства, отстранява грима и замърсяванията, като същевременно успокоява дори чувствителната кожа, без да оставя следи

 

Bioderma Sensibio H2O Micellar Water 500ml
Bioderma Sensibio H2O Micellar Water 500ml

Мицеларна вода Bioderma, мицеларна почистваща вода и демакиаж за лице и очи, идеални за чувствителна и непоносима кожа

 

La Roche-Posay Micellar Water Ultra Sensitive Skin- 400ml
La Roche-Posay Micellar Water Ultra Sensitive Skin- 400ml

Мицеларна вода La Roche-Posay, за чувствителна кожа, която почиства кожата, премахва грима и замърсяванията. Освен това успокоява кожата, за да осигури облекчение и свежест

 

Avene Make Up Removing Micellar Water for Sensitive Face & Eyes 400ml
Avene Make Up Removing Micellar Water for Sensitive Face & Eyes 400ml

Avene мицеларна вода, почистваща вода и демакиаж, който почиства, хидратира и успокоява чувствителното лице и очи

 

Има ли мицеларната вода странични ефекти?

Мицеларната вода по същество е нежен почистващ препарат, който лесно може да се добави към вашата рутинна грижа за кожата, което я прави чудесен избор за всички типове кожа.

Въпреки това, ако имате сухота, акне, фини линии, бръчки или много мазна кожа, ще имате нужда от помощта на други продукти, за да облекчите всички проблеми. Във всеки случай трябва да прочетете етикета на продукта, тъй като няколко марки имат мицеларна вода с различни характеристики.

Съвети за правилно използване на мицеларна вода

Мийте ръцете си

Преди да започнете рутинната си грижа за кожата, важно е да измиете ръцете си, тъй като това ще гарантира, че няма да търкате мръсотия и грим по цялото си лице.

Изберете правилния почистващ препарат

След това трябва да изберете мицеларна вода, която е подходяща за вашия тип кожа (суха, чувствителна, нормална) и във формата, която желаете.

Намокрете памучен тампон и избършете

Вземете памучен тампон, налейте достатъчно количество мицеларна вода върху него и го оставете да попие. След като се накисне, можете да избършете подложката внимателно по цялото лице.

Завършете с овлажнител

Последната стъпка е да успокоите кожата с овлажнител или успокояващ крем за лице, за да добавите тази допълнителна хидратация.

Препоръчани статии