Doctor\'s Formulas Promo B-Complex Formula 180caps

Doctor's Formulas Promo B-Complex Formula 180caps

Витамин В комплекс Хранителна добавка за добро здраве на нервната система срещу умора и умора

код на продукта: 062334
миг наличност (на склад)

Препоръчителна цена на дребно  75,76лв. (38,75€)

Doctor's Formulas Promo B-Complex Formula Хранителна добавка с витамин B комплекс за добро здраве на нервната система срещу умора и умора 180 капс. B-Complex Formula е хранителна добавка, съдържаща витамини от група В, инозит и пара-аминобензоена ...  още

54,54лв. (27,90€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5213007120373

Doctor's Formulas Promo B-Complex Formula Хранителна добавка с витамин B комплекс за добро здраве на нервната система срещу умора и умора 180 капс.

B-Complex Formula е хранителна добавка, съдържаща витамини от група В, инозит и пара-аминобензоена киселина. Тези съставки допринасят за нормалното протичане на метаболитните процеси, насочени към производство на енергия, предпазват клетките от оксидативен стрес и намаляват умората и умората.

Клетъчният метаболизъм зависи от В комплекса от витамини. Всеки член на B комплекса или има коензимна активност за важни метаболитни процеси, или е прекурсорна форма, необходима за производството на коензим.

Витамини от група В:

  • B1 (тиамин) е необходимият коензим за метаболизма на въглехидратите и за производството на ацетилхолин
  • (B2) рибофлавинът е прекурсорна форма за създаването на коензими, след като първо се преобразува в неговата биоактивна форма (рибофлавин 5-фосфат), за да се използва от тялото. Витамин В2 под формата на рибофлавин 5-фосфат служи като компонент на простетичните групи (FAD и FMN) на флавопротеините, които участват в окислително-редукционните реакции в множество метаболитни пътища, както и в производството на енергия през дихателната верига
  • B3 (ниацин) е прекурсорна форма за създаването на коензими и играе важна роля в реакциите на енергиен трансфер за метаболизма на захари, мазнини и алкохол
  • В5 (пантотенова киселина) е прекурсорна форма за производството на коензим А, който е необходим за метаболизма на много молекули, напр. аминокиселини, мастни киселини, фосфолипиди и др.
  • B6 (пиридоксин) под формата на пиридоксин 5-фосфат е важен коензим за декарбоксилиране (дезаминиране на аминокиселини, напр. 5-хидрокси-триптофан до серотонин, коензим в реакциите на трансаминиране (тялото доставя несъществени аминокиселини)
  • B8 (инозитол) е важен междинен ключов елемент на вторичните посредници, но също и доминиращ компонент на фосфолипидите на клетъчните мембрани, участващи в много биологични процеси
  • B9 (фолиева киселина) взаимодейства с B12, за да синтезира ДНК, която е основен компонент на всички клетки в тялото
  • B12 (метилкобаламин), който е неговата активна форма, е необходимият коензим за преработката на въглехидрати, протеини и мазнини и участва в еритропоезата. Необходим е и за поддържане на нервните обвивки

Всички щамове от групата на витамини В действат синергично и ключова характеристика на формулата B-Complex на Doctors Formulas е, че съдържа всички витамини от група В.


Инструкции за употреба

Да се ​​приема за предпочитане между храненията.


Дозировка

Възрастни: 2 капсули дневно.


Противопоказания-Взаимодействия

Противопоказно е да се приема едновременно с антиацидни лекарства, както и с антибиотици, тъй като може да се намали абсорбцията му.

Продължителният прием на Витамин В6 (100мг/ден) може да доведе до появата на изтръпване (изтръпване) на крайниците (което отшумява при спиране на приема на витамина).

Този продукт не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени.


Предпазни мерки

Приемът на витамин В комплекс може да доведе до пожълтяване на урината. Това е безвредно и показва елиминирането на излишния витамин B2 (рибофлавин) от тялото.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се ​​съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се ​​съхранява на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.

No Първо запознанство EOF: 77019/13.07.2023г. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук